8 de maig 2007

Presentació de gravats

El Bloc Nacionalista Valencià de Pedreguer, com ja és habitual a les seues participacions a les eleccions locals i autonòmiques, presenta per a les d'enguany una obra gràfica commemorativa demà dimecres a les 17,30 a la seu, a la Glorieta; en aquesta ocasió, la d'una jove autora del municipi, Mireia Gilabert Sivera: dos gravats de tècniques diferents on es reprodueix un lloc molt representatiu del nostre poble, la Capelleta de Sant Blai, símbol de Pedreguer "tant per a creients com per a ateus" (en paraules de l'autora).
Mireia, que es va endinsar en aquesta aventura dels gravats de mans de Josepa Gilabert, és la primera vegada que porta a terme un treball utilitzant aquesta tècnica. El primer (amb una tirada de 60 exemplars i un preu de 30 €) ha estat elaborat amb la tècnica de la Xilografia; el segon (amb 12 unitats i un preu de 50 €), per la seua banda, està fet mitjançant la tècnica del Colagraf. Tot aquell que hi estiga interessat, pot demanar-ne un a la seu del Bloc, a la Glorieta de la Creu, Pedreguer. A més, amb l'adquisició d'un d'enguany podràs endur-te de franc un de les anteriors legislatures.
La Xilografia és la tècnica més antiga de gravat que es basa en rebaixar una planxa o matriu de fusta amb gúbies i altres talladors per a la fusta. Després aquesta s’entinta i quan s’imprimeix amb un tòrcul sobre el paper la part rebaixada és la que queda en blanc.
La tècnica del Colagraf és una mena de “collage” (d’ací prové el nom), on es posen tots els materials que es desitgen damunt d’una planxa de fusta, s’entinta i, quan la imprimim, les parts amb més relleu són les que queden més obscures, i les parts de la fusta on no s’ha afegit res queden més clares.
Per a imprimir aquests gravats és necessari un tòrcul (una premsa utilitzada per a l'estampació de gravats) i un paper especial anomenat Super Alfa, perquè el paper ha d’estar mullat quan s’imprimeix sobre aquest per a agafar millor la tinta.

L'elecció d'aquesta jove autora no ha estat casual del tot, i representa l'esperit que des del Bloc es vol transmetre, una decidida opció pel futur que marcarà també el programa que estem enllestint. Un programa elaborat a partir de les inquietuds i propostes de la gent, des de baix cap a dalt, fugint tant de les extenses llistes de promeses que, en acabar la legislatura, no s'han acomplert, com de les divagacions generals que permeten a qui les llança no donar compte dels compromisos adquirits quan es deixa el govern. I un programa viu, perquè naix amb el compromís de fer un seguiment d'acompliment de propostes al llarg dels següents anys, perquè les nostres propostes són les vostres, perquè vosaltres compteu i nosaltres volem comptar amb vosaltres sempre, no només cada 4 anys.

I, per a fer-ho possible, treballarem Fermí Gilabert, Sergi Ferrús, Nicolau Vives, Inma Puigcerver, Maria Sivera, Óscar Carrió, Maria Ángels Durà, Joan Cantó, Toni Costa, Pasquala Barber, Quico Server, Eduard Julià, Teresa Ballester, Josep Fornés, Fina Gilabert i Vicent Carrió.

Teniu una finestra permanentment oberta a la xarxa per fer-nos arribar qualsevol inquietud, dubte, suggeriment... o simplement per passar una estona llegint en http://www.blocpedreguer.cat. Si, per qüestions tècniques, encara no està operativa, temporalment podeu entrar ací mateix, on esteu ara: http://pedrebloc.blogspot.com.